De Stichting “Vrienden van De Elf Ranken” mocht twee nieuwe Robotkatten overhandigen
voor de bewoners van team 4. Een robotkat brengt rust en gezelschap bij dementerende
ouderen.

 


Zoals bij deze bewoner kun je waarnemen dat hij zichtbaar kan genieten van de Robot kat als
deze voor hem op de tafel ligt.

 

 

Tijdens werkoverleg van team 4 zijn er op 20 november in het “Kraaiennest” twee robotkatten overhandigd, geschonken door “De Vrienden”.

2 Robotkatten voor team 4 3 Blij met de Robotkatten

Door het verzorgend personeel werd de strik verwijderd en de katten bevrijd.

 

Een robotkat is een ideaal hulpmiddel bij dementie. Dementie gaat vaak gepaard met
rusteloosheid en/of in zichzelf gekeerd gedrag.
Een robotkat kan als therapeutisch hulpmiddel fungeren bij dementie.
Ze kunnen bijdragen aan het welzijn van iemand, omdat ze dikwijls rust creëren.
Door de interactieve geluiden en bewegingen die de robotkatten maken, lijken deze
levensecht. Naast de rust die ze creëren, zijn het ook heuse gezelschapsdieren. Ze kunnen de
dementerende oudere het gevoel geven alsof ze niet alleen zijn, alsof ze een maatje hebben.
Dit komt mede doordat de katten reageren op aanrakingen en geluid. Dit is mogelijk door de
ingebouwde sensoren die reageren op bewegingen, als je deze aait of knuffelt. Het zijn net
echte katten!

 

 

In april 2019 heeft een aantal bewoners hun hart op kunnen halen bij de bezichtiging van Arboretum Trompenburg in Rotterdam Kralingen. Er stonden veel rododendrons in bloei, groot en klein. Maar ook de wisteria in velerlei kleuren was te bewonderen, die ook nog eens heerlijk geurde. Een prachtige plek waar iedereen bij stil bleef staan om te genieten van al het moois.


Opwarmen hebben we gedaan in het gezellige restaurant in het voedselbos met een heerlijk kopje koffie/thee met lekkers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op een bankje op de boulevard genieten van het uitzicht over de Kralingse Plas.

 

Dinsdag 28 mei 2019 is het splinternieuwe balkon van afdeling Somatiek 3 feestelijk geopend door
Elly Groenveld (secretaris van de stichting Vrienden van De Elf Ranken) en mevrouw
Eggermont (bewoonster).

 


De afgelopen weken is het balkon flink onder handen genomen. Er is kunstgras gelegd, mooi
tuinmeubilair besteld en als kers op de taart is het balkon gezellig aangekleed met bloemen en
planten. Ook aan passende accessoires is gedacht. Kortom, een fijne, nieuwe plek voor onze
bewoners!
Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een geweldige bijdrage vanuit de stichting "Vrienden van
De Elf Ranken" waarvoor wij heel dankbaar zijn. 
Onder het genot van een hapje en een drankje reageerden de bewoners heel enthousiast op
hun nieuwe plek. Laat de zomer maar komen!

 

Op vrijdag 1 december 2017 zijn er tijdens een gezellige koffiemorgen op de dagbehandeling van De Elf Ranken drie inklapbare rolstoelen onthuld. Op een feestelijke manier heeft Henk Vermeiden dit gedaan in gezelschap van medebestuursleden.

Bewoners van de psychogeriatrische afdeling kunnen sinds vrijdag knuffelen met Rubens Barn poppen. Ze zijn een cadeautje van De Stichting Vrienden van De Elf Ranken. Tijdens een feestelijke bijeenkomst reikte voorzitter Cees Versendaal de poppen uit.

De vrolijke kleuren en zachte materialen moedigen aan tot communicatie en interactie bij de cliënt. Het gevoel voor de pop te willen zorgen geeft een grote bijdrage aan prikkels via het sensorisch systeem. De pop werd al snel mee uit rijden genomen.

 

Tijdens de officiële opening door dhr. C. Versendaal van de “Stichting Vrienden van De Elf Ranken” werden in Laurens de Elf Ranken aan het Middeldijkerplein in Barendrecht de prachtig beschilderde wanden op afdeling PG wijk 2 officieel onthuld en werden de Rubens Barn poppen overhandigd.

 

Concert van muziekgezelschap “Klassiek op Zuid”.

De Stichting Vrienden van De Elf Ranken vindt het een mooi initiatief van De Cliëntenraad om concerten te organiseren voor de cliënten. De bewoners beleven hier veel plezier aan. Het bestuur van de Stichting Vrienden wilde hier graag aan mee werken en hebben hiervoor geld gedoneerd.


Het optreden van het muziekgezelschap ” Klassiek op Zuid “ op 28 oktober was zeer succesvol. De zaal was goed gevuld met ongeveer 70 cliënten waaronder veel mensen met bedden en rolstoelen. Het concert met o.a Hongaarse muziek viel erg in de smaak.

 

kerkruimte1Ook zijn in de loop der jaren nog andere wensen gerealiseerd. Zo hebben we in het verpleeghuis een bijdrage geleverd aan de inrichting van de ruimte waar de kerkdiensten plaatsvinden. Daarbij valt te denken aan een orgel een katheder, liturgische kleden voor op de tafel, een Stiltecentrum.  Maar ook technische zaken zoals een ringleiding en de levering van een video en audio installatie (2004).

De BrainTrainerPlus.

braintainerTolDe Stichting Vrienden van de Elf Ranken hebben met hulp van de Rotary Barendrecht een BraintrainerPlus geschonken aan het verpleeghuis Laurens de Elf Ranken.
Een BraintrainerPlus is een spelcomputer die het geheugen en denkvermogen van ouderen stimuleert. Geregeld gebruik versterkt het zelfvertrouwen en de eigenwaarde. 

Mooie wandversiering op de Palliatieve Terminale Unit.

Officiële opening van de Pallliatieve Terminale Unit 23 februari 2011. Na een aantal jaren functioneren van de unit is het duidelijk dat de palliatieve zorg in De Elf Ranken een meerwaarde heeft voor de regio Barendrecht. De omgeving waar de cliënt zich bevindt is ook van belang, zoals een rustige warm aangeklede kamer die vertrouwd aanvoelt.

Elly Groenveld, de secretaris, had de expositie in het gemeentehuis gezien en bedacht dat het ook heel leuk zou zijn om de portretten van onze koning en koningin aan de cliënten te laten zien. Ze vindt het belangrijk om de buitenwereld naar binnen te halen.

Vrijdag 11 december 2015 is de feestelijke opening van de Wensput in Laurens De Elf Ranken. Alle cliënten van de locatie waar de Wensput zich bevindt, krijgen de kans om hun hartenwens op een speciale wensmunt te schrijven en in de Wensput te gooien.

Op 1 april 2016, is bij de viering van het 35-jarig bestaan van de Vrienden op feestelijke wijze de Silverfit Alois onthuld. Mede door de inspanningen van en samenwerking  met de Stichting Dignis “Vrienden van Antonius” en de gift van Stichting “Physico” is het mogelijk geworden dit apparaat aan te schaffen. Wij willen hen dan ook hartelijk danken voor deze gift.  Mede hierdoor hebben wij dit project kunnen realiseren..   

De Rolstoelfiets

 

Bij mooi weer is er niets fijner dan even lekker uitwaaien op de fiets. Als u in een rolstoel zit, is dat echter makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom heeft de Stichting Vrienden van De Elf Ranken een rolstoelfiets ter beschikking zodat u samen met uw partner, (klein)kind of vriend(in) er op uit kan!

 

Klik hier voor Info en reserveren

 

Bewoners in een verpleeghuis zijn veelal aan huis gekluisterd. En door hun fysieke gesteldheid blijven zij vaak van allerlei vormen van recreatie of ontspanning verstoken. Daarom was ons eerste doel de aanschaf van een rolstoelbus voor het vervoer en uitstapjes voor de bewoners van De Elf Ranken en Borgstede.

kabelkrant2

Aanbrengen van een Kabelkrant informatiesysteem en i TV- live.

 

Voor het optimaliseren van communicatie richting bewoners, patiënten, bezoekers en personeel zijn In oktober 2012 vier schermen geplaatst. Deze schermen worden gebruikt voor een Kabelkrant informatiesysteem en i TV- live. 

 

 

 Twee schermen zijn  in het Grand-café geplaatst, één scherm tegenover de receptie en één scherm in vergaderruimte “Het Kraaiennest”.

 

Op dit kabelkrant-informatiesysteem worden mooie foto’s vertoond, afgewisseld met informatie over dagelijkse 

 

 

Op 14 januari 2004 is een kunstwerk aangebracht aan de glazen wand boven de entree van het zorgcentrum. 

Aan het personeel en de vrijwilligers werd een zeefdruk van dit kunstwerk aangeboden, als herinnering aan de ingebruikname van de nieuwe "De Elf Ranken".

 

Het kunstwerk stelt voor 11 druiventrossen die 11 kerken symboliseren die De Elf Ranken tot stand hebben gebracht

Gratis WIFI

Om het verblijf in De Elf Ranken zo prettig mogelijk te maken, mag de aanwezigheid van draadloos internet niet ontbreken. De Stichting Vrienden van "De Elf Ranken" heeft een WIFI-internetsysteem mogelijk gemaakt. Hiermee is voor de bewoners van de afdeling kort verblijf en ook voor de bezoekers van De ELf Ranken een draadloze internet verbinding geïnstalleerd waarmee gratis gebruik van het internet is te maken. Deze zogenaamde "free hotspots" zijn te gebruiken in het Grand Café en op de afdeling tijdelijk verblijf.