De Stichting "Vrienden Van De Elf Ranken" is opgericht in december 1980 met als doel de bewoners van verpleeghuis De Elf Ranken meer te bieden dan goede zorg alleen. 

In verpleeghuis De Elf Ranken, onderdeel van Laurens, is het verblijf van de bewoners volledig aangepast aan de eisen die worden gesteld aan een modern zorgcentrum. Bewoners hebben een eigen kamer en dit biedt hen de mogelijkheid zoveel mogelijk een eigen leven te leiden. 

Ons eerste doel was te komen tot de aanschaf van een rolstoelbus. De eerste bus kon in 1987 worden aangeboden. Intussen is al de derde bus in gebruik genomen. Met die bus worden uitstapjes gemaakt naar verschillende bestemmingen zoals: de dierentuin, een winkelcentrum of naar voor bewoners herkenbare plekjes. De exploitatie van de rolstoelbus komt geheel voor rekening van onze stichting. 

Ook zijn in de loop der jaren nog andere wensen gerealiseerd. Zo hebben we in het verpleeghuis een bijdrage geleverd aan de inrichting van de ruimte waar de kerkdiensten plaatsvinden. Daarbij valt te denken aan een katheder, kleden op de tafel. Maar ook technische zaken als een orgel en een ringleiding. 

  • Een andere bijdrage is een kippenren en konijnenverblijf in de buitenruimte.
  • Twee braintrainers-plus (computers voor mensen met geheugen-stoornis) zijn aangeschaft en worden dagelijks gebruikt. 
  • Een digitale kabelkrant is ge├»nstalleerd. Hierop is veel informatie te lezen. 
  • En in 2013 is voor de bewoners en bezoekers van De Elf Ranken WIFI aangelegd.

 

Kortom een veelheid van zaken die anders niet- of moeizaam tot stand zouden zijn gekomen. Juist daarom doen we een beroep op u om onze stichting daadwerkelijk te ondersteunen. U zult de bewoners er een geweldig groot plezier mee doen. 


De oorsprong van de naam van verpleeghuis De Elf Ranken  (klik hier)