Op 1 april 2016, is bij de viering van het 35-jarig bestaan van de Vrienden op feestelijke wijze de Silverfit Alois onthuld. Mede door de inspanningen van en samenwerking  met de Stichting Dignis “Vrienden van Antonius” en de gift van Stichting “Physico” is het mogelijk geworden dit apparaat aan te schaffen. Wij willen hen dan ook hartelijk danken voor deze gift.  Mede hierdoor hebben wij dit project kunnen realiseren..   

 

                                                                                              

                                                                                                      De SilverFit Alois

“De SilverFit Alois” is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. Door middel van een beeldscherm worden mensen geactiveerd om te bewegen. Een camera houdt bij wat de mensen nog kunnen. Dit is totaal iets nieuws op dit gebied en het zorgt weer voor een stukje meerwaarde voor de bewoners van De Elf Ranken, één van de doelstellingen van de Stichting.

Er is een behandelplan gemaakt door de fysiotherapeuten. Zij  gaan met de verrijdbare SilverFit Alois de afdelingen langs om de verzorgers, cliënten en familieleden hier kennis mee te laten maken. Er zijn al leuke reacties binnengekomen. 

 

Wanneer deze mevrouw op het scherm wrijft, komt er een poes te voorschijn.

Wanneer deze mevrouw op het scherm wrijft, komt er een poes tevoorschijn.

 

 

Wanneer de mijnheer zijn armen beweegt, doen de figuren hem na.

 

 

Cliënt moet naar links of rechts bewegen om een juist plaatje aan te raken

 

Voor meer informatie en/ of contact:

E.W.M. Groenveld- Tol, secretaris Stichting “Vrienden van De Elf Ranken”,